Sa mancam … smochine!

Smochinele sunt printre fructele mele preferate pe care le consum cu foarte multa placere atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. In articolul ce urmeaza iti dau 10 motive bune pentru ca sa incepi sa mananci smochine.smochine

  1. Au un continut bogat de fier, calciu, cobalt, vitaminele A, B1, B2, C, PP, acizi si de fibre solubile si insolubile.
  2. Imbunatatesc rezistenta fizica datorita calitatilor lor hranitoare si fortificatoare.
  3. Contribuie la tratarea bronsitelor, starilor febrile, racelilor, laringitelor, gastritelor si a colitelor.
  4. Ajuta procesul de digestie deoarece detin o substanta analoaga sucului pancreatic.
  5. Combat anemiile, asteniile nervoase si imbunatatesc considerabil sistemul imunitar.
  6. Ajuta la diminuarea starii de rau cauzate in urma abceselor dentare.
  7. Vindeca arsurile, furunculi, bataturile. Meteodele folosite  in aceste scopuri vi le voi prezenta intr-un articol viitor.
  8. Ceaiul de smochin are o arma deosebita oferind un efect reconfortant.
  9. Nu au contraindicatii pentru persoanele care sufera de diverse boli, exceptie facand diabeticii carora nu li se recomanda conssumul acestor fructe din cauza continutului mare de zahar. Totusi daca diabeticii nu au voie sa manance smochine ei pot mesteca frunzele smochinului. Studii facute in acest sens au artat ca lichidul extras din frunzele de smochin, consumat dimineata poate reduce necesarul de insulina injectabila

Probabil ca nu vor avea chiar efectele prezentate mai sus dar cu siguranta vor fi mai sanatoase decat produsele zaharoase pe care le consumam zi de zi pentru a ne satisface nevoia de dulce. Astfel va recomand cu caldura sa mancati smochine in locul ciocolatei sau prajituri pe care o mancati.

Scrie un comentariu sau o intrebare: