Rulada de cartofi cu legume

Rulada de cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1lingurita unt
  • sare.

U m p l u t u r a : 500 g morcovi, 2 linguri unt, 1 lingurita zahar, sare.  Sos de smîntîna, de lapte sau de ou.

Cum se prepara rulada de cartofi ?

Cartofii, curatati, se fierb în apa sarata. Cînd sînt gata se strecoara  de apasi se strivesc ca pentru piure, se amesteca  cu laptele, untul si sarea.
Morcovii, curatati si spalati, se taie ca taiteii si se prajesc înabusit în unt cu zaharul, sarea si cîteva linguri de apa pana  scad bine si se moaie.  Pe un servet udat si bine stors se întinde în strat uniform coca de  cartofi, pe deasupra legumele, si se ruleaza cu servetul unind  capetele. Se asaza ruloul pe o tava unsa
cu unt, se unge cu ou  si se da la cuptor pana se rumeneste. Înainte de a fi servit, se  taie felii groase de doua degete. Se serveste cu sos de smantana, sos de lapte sau sos de ou.

Scrie un comentariu sau o intrebare: