Reteta Suc “Tedy” de Casa

Sucul “Tedy”  de morcovi este un deliciu atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Este o adevarata sursa de vitamine si sanatate mai ales atunci cand este pregatit in casa. Este recomandat sa consumati astfel de sucuri regulat, in orice sezon pentru ca in permanenta organismul nostru are  nevoie de vitamine, minerale si substante nutritive.

Morcovul este foarte bogat in vitamina B1, B2, A cunoscuta ca si acid retinoic, magneziu, fier, calciu, potasiu, vitamina E, vitamina K, avand o multime de proprietati benefice asupra organismului nostru. Aceasta leguma ne este la indemana pe tot parcursul anului asa ca merita sa ne incarcam cu energie dintr-o sursa naturala si sanatoasa.

Cum putem  prepara sucul de morcovi acasa?

Pentru inceput avem nevoie de morcovi si de un storcator de fructe, normal :). Aveti nevoie de cativa morcovi, depinde cat suc doriti sa obtineti. Morcovii trebuie spalati foarte bine, curatati si taiati in bucati dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Sucul rezultat nu se bea imediat ci dupa aproximativ 10 minute si nu este nevoie sa folositi miere de albine sau mai ales zahar pentru a-l indulci pentru ca morcovul este o leguma dulce. Indulcitorii vor fi folositi in cazul in care doriti sa faceti o combinatie intre morcovi si mere, citrice sau alte fruct acre.

suc de morcovi suc de morcovi

O alta reteta de suc testata de mine contine portocale, mere, menta si bineinteles, morcovi. Pentru o cantitate de 500 de ml de suc aveti nevoie de doua mere mai mari, doua portocale si 4 morcovi. Merele se taie in bucati mari si se introduc in storcatorul fructe impreuna cu morcovii spalati, curatati si taiati in bucati mari. Portocalele se storc cu ajutorul storcatorului de citrice iar sucul obtinut se toarna peste cel de morcov si mere.

Optional, se pot pune in fiecare pahar frunzulite de menta si cate o lingurita de miere, daca este nevoie.

Scrie un comentariu sau o intrebare: