Ingrediente necesare
Pentru a prepara un somon cu verdeturi, conform retetei originale, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1,1 kg de varza bok choy
- 8 prazuri intregi, cu capetele taiate, si taiate pe diagonala
- Un sfert de cana de ghimbir proaspat taiat in feliute foarte subtiri
- 6 bucati de somon, de aproximativ 200 de grame fiecare
- 3 cani de orez brun gatit
Cum facem dressingul?
- Trei linguri de sos de soia
- Doua linguri de otet negru chinezesc sau otet balsamic
- Doua linguri de zahar
- O lingura de usturoi tocat
Mod de preparare
- Curata frunzele exterioare de pe varza si arunca-le. Clateste ceea ce ramane si scurge. Taie miezul in jumatate pe lungime. Taie jumatatile pe diagonala in sectiuni mai mici. Intr-un bol, pune prazul si ghimbirul impreuna cu bucatile de varza.
- Amesteca ingredientele pentru dressing si pune-le intr-un bol pentru servit.
- Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de somon peste verdeturi. Toarna intr-o tava cativa centimetri de apa si incalzeste pana la fierbere. Plaseaza cu atentie platoul cu somon si verdeturi pe suport in tava si acopera partea de sus cu o folie de aluminiu. Lasa la cuptor intre 8 si 9 minute sau pana pestele e gata.
- Serveste somonul de pe platou sau poti aranja somonul si legumele pe farfurii. Pui dressingul deasupra si servesti cu orezul brun.