Rețetă: Somon cu verdeturi

Ingrediente necesare

Pentru a prepara un somon cu verdeturi, conform retetei originale, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1,1 kg de varza bok choy
  • 8 prazuri intregi, cu capetele taiate, si taiate pe diagonala
  • Un sfert de cana de ghimbir proaspat taiat in feliute foarte subtiri
  • 6 bucati de somon, de aproximativ 200 de grame fiecare
  • 3 cani de orez brun gatit

Cum facem dressingul?

  • Trei linguri de sos de soia
  • Doua linguri de otet negru chinezesc sau otet balsamic
  • Doua linguri de zahar
  • O lingura de usturoi tocat

Mod de preparare

  1. Curata frunzele exterioare de pe varza si arunca-le. Clateste ceea ce ramane si scurge. Taie miezul in jumatate pe lungime. Taie jumatatile pe diagonala in sectiuni mai mici. Intr-un bol, pune prazul si  ghimbirul impreuna cu bucatile de varza.
  2. Amesteca ingredientele pentru dressing si pune-le intr-un bol pentru servit.
  3. Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de somon peste verdeturi. Toarna intr-o tava cativa centimetri de apa si incalzeste pana la fierbere. Plaseaza cu atentie platoul cu somon si verdeturi pe suport in tava si acopera partea de sus cu o folie de aluminiu. Lasa la cuptor intre 8 si 9 minute sau pana pestele e gata.
  4. Serveste somonul de pe platou sau poti aranja somonul si legumele pe farfurii. Pui dressingul deasupra si servesti cu orezul brun.

somon-cu-verdeturi

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
0/100 ratings

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here