Reteta suc de mere

postat de Alecia Dumitraşcu in categoria Sucuri Naturale pe 17 Martie | 13 pareri

Ce-ar fi ca in loc sa dati bani pe “otrava” adica pe sucurile din comert sa invatati sa faceti suc natural chiar in bucataria voastra? Parerea personala despre toate acestea, mi-am expus-o aici mai pe larg, in articolul in care ceream sfaturi despre achizitionarea unui storcator de fructe si legume. In acest articol mi-am propus sa scriu pe larg despre o reteta de suc de mere, ce poate fi facuta de oricine la orice ora!

suc-de-mere-naturalSa incepem cu inceputul: mergeti la piata si cumparati un sac de 5 – 6 kilograme de mere. Pentru 2 litri de suc, veti avea nevoie de aproximativ 20 de mere de marime medie. Sfatul meu este sa alegeti mere Ionatan, Golden sau “Bot de Iepure”, deoarece cel putin din cate tipuri de mere am testat eu din acestea au rezultat cel mai bun si aromat suc. Veti mai avea nevoie de: o oala, un castron mare, o sita, un borcan, sticla sau cana mare pentru suc, un filtru de cafea sau o bucata de tifon, un polonic si o lingura mare de lemn.

Cum se prepara sucul de mere?

  1. Spalati merele, taiati-le in 2 sau 4 bucati si scoateti samburii. Nu este nevoie sa curatati coaja, chiar pot confirma ca gustul va fi mai bun daca lasati merele cu tot cu coaja!
  2. Puneti merele in oala si adaugati suficienta apa pentru a le acoperi. Aveti totusi grija pentru ca prea multa apa va dilua gustul. Uneori, in functie de calitatea merelor este posibil sa obtineti un suc ceva mai concentrat caz in care puteti adauga 1 – 2 cani de apa plata.
  3. Dupa ce ati adaugat apa, lasati merele sa fiarba timp de 20 – 25 de minute (pana cand observati ca merele devin moi), puneti un filtru in sita si sita peste borcan, cana sau orice alt recipient ati ales pentru depozitarea sucului.
  4. Rasturnati usor sucul din oala in vas (prin sita si filtru bineinteles). Sucul va trece prin sita, iar bucatile de mere care s-au descompus la fierbere vor ramane.
  5. Lasati sucul sa se raceasca si gustati-l. In functie de gustul sau si preferintele dumneavoastra mai puteti adauga putina apa plata, zahar, scortisoara etc. Sfatul meu este: fara zahar! J
  6. Merele care au ramas, pot fi folosite pentru a face un sos de mere, deci nimic nu se pierde! Tot ce trebuie sa faceti este sa le puneti intr-un blender si sa adaugati putin zahar si scortisoara.
  7. Bucurati-va alaturi de familie de un suc NATURAL fara conservanti!

PS. Din experienta mea, acest suc “rezista” aproximativ o saptamana in frigider, deci este indicat sa faceti atata cat credeti ca puteti consuma intr-o saptamana.

Cateva articole pe aceeasi tema care te-ar putea interesa:

Reteta suc de mere 13 pareri / comentarii

  1. Anca says:

    Chiar ma gandeam zilele astea sa incerc o reteta de suc de mere acasa. Te tin la curent cu ce imi iese. Multumesc pentru recomandare :D

  2. Melisa says:

    Ador sucul de mere!!!
    Nu stiu cand, dar trebuie neaparat sa incerc si eu reteta asta.

  3. Luciana says:

    Interesant mod de a face suc de mere.
    Chiar am sa testez si eu reteta asta. Cine stie, poate iese ceva mai bun decat din storcator :P

  4. vicca says:

    Rade cateva mere, lasa-le sa se odihneasca putin si apoi le storci in mana. E foarte bun sucul si poti manca si merele cu zahar sau sa faci o prajitura.

    • Alecia D. says:

      Suna interesant, insa banuiesc ca obtii o cantitate foarte mica de suc per kilograme de mere in acest mod. Totusi, merita incercat :P

  5. gina says:

    vreau sa fac si eu suc de mere pt bebelus de 4 luni,,astazi am sa ancerc sa fac sper sa fie bun si la bebelusi

    • Alecia D. says:

      Buna Gina.
      Sucul de mere este foarte bun pentru copii mici (copii mici a se intelege cei care sunt trecuti de 3 – 4 luni). Contine foarte multe vitamine si este foarte gustos. Incearca sa nu il indulcesti, iar daca o faci foloseste miere de albine.

      Da-i cate putin sa vezi cum reactioneaza organismul lui. Unii il accepta fara probleme, insa altii nu, de aceea este important sa “testezi terenul” inainte.

      PS. Partea cu testatul ramane valabila pentru orice aliment nou introdus. Asa poti descoperi diferite alergii sau alimente care nu ii priesc.

  6. Liliana says:

    Nu stiu cat de bun este sucul de mere pentru bebelusi, pentru ca stimuleaza putin digestia. Si copii sunt mai sensibili la astfel de chestii. Intrebati si alte mamici inainte de a le da bebelusilor suc de mere.

  7. gina says:

    bun am ancercat sa-i dau bebelusului meu suc de mere si nu vrea,ansa iam facut mar fiert ca crud nu vrea,cu biscuite si banana si a papat..si iam mai facut si morcov fiert cu putina bananuta si a papat foarte bine,,,dar as vrea sa-i dau si supica,cum so prepar si din ce legume sa-i fac,,sfatuitima va rog

  8. ana says:

    pe mine ma intereseaza daca se poate si cum se face pentru a fi pastrat peste iarna, sau cum se face nectarul din mere.
    Am copacii plini si nu stiu ce sa mai fac cu ele . multumesc.

    • Ange says:

      Sa reziste peste iarna trebuie conservat. Cauta pe net articole despre conservarea sucului de mere. Am sa scriu si eu unul complet si daca doreste sa il publice Alecia aici il trimit cu cea mai mare placere.

      Nectarul de mere se prepara similar. Iei 1 kilogram jumatate de mere, le tai, le bagi in storcator si vei obtine in jur de 1 litru de pulpa. Separat faci un sirop cu pahar de apa si zahar (350 grame) pe care le pui la fiert timp de vreo 15 minute. Dupa ce siropul se raceste ilt orni peste pulpa, il amesteci bine si voila!

      PS. Chiar va recomand sa faceti nectar de mere acasa. Iese superb!

  9. […] de sfecla, morcovi, si mere  – aveti nevoie de o jumatate de sfecla rosie, o jumatate de lamaie, doua mere mari si trei […]

Scrie un comentariu, intrebare sau parere