Reteta de peste cu legume la abur

Reteta prezentata putin mai jos era lasata la dospit  in cutiuta cu draft-uri din Dashboard-ul simpaticului nostru blogulet pana imi trecea lenea sa marinez cateva poze in Photoshop. Cum de doua zile nu am mai dat pe la servici sau studio (exceptie 2 ore ieri seara – pozat un eveniment foarte misto) din cauza pericolului de avalansa si riscurilor de inzapezire, mi-am gasit intr-un final 10 minute sa ma ocup de poze.  M-am cam lungit putin cu vorba deci s-o scurtam, zic. Papa pe care incercam sa v-o prezinta mai jos a fost mega-delicioasa iar din punctul meu de vedere, un avantaj decisiv a fost ca nu continea brocoli.

Ingrediente: (pentru 2 portii):

  • 2 fileuri de peste
  • 1 lamaie
  • 1/2 pachet legume mexicane congelate
  • 3 cartofi
  • marar
  • 1 iaurt mic
  • 3 catei de usturoi

Preparare:

Speli bine fileurile de peste si le portionezi. Intr-o farfurie adanca storci lamaia si pui bucatile de peste la marinat cel putin pentru o jumatate de ora. Dupa aceea storci pestele de zeama, il sarezi, piperezi si il pui in steamer. Daca nu ai un asemenea aparat, da pestele la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Tai cartofii cubulete mai mici si ii amesteci cu legumele mexicane (pe care nu le decongelezi) si le aranjezi pe un alt nivel al aparatului cu aburi. In lipsa steamerului, fierbe legumele in apa cu putina sare sau amestec de legume deshidratate.

Intre timp prepari un sos din iaurt, un strop de lamaie, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

Scrie un comentariu sau o intrebare: