Pui cu sote de legume

In dimineata aceasta  cu mari emotii am incercat si eu aceasta reteta. Nu-mi era teama ca nu o sa iese, deoarece e o reteta banala care practic se se face singura insa imi era groaza ca “soarelui” e extrem de mofturos la mancare si erau sanse mari sa nu o sa manance si trebuia sa-l duc la McDonalds’s sau KFC.  Pana la urma a iesit foarte ok, ba chiar a halit o portie jumate..

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui dezosati si feliati
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 praz tocat
  • 150 g fasole verde
  • 100 g mazare
  • 2 andive
  • 150 ml bulion de legume
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui il pui la marinat intr-un sos care contine un catel de usturoi, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie, o lingura de otet balsamic, sare si piper dupa care il lasi la frigider pentru o jumatate de ora.

Soteul de legume se prepara foarte usor, astfel: topesti intr-o tigaie o lingura de unt si adaugi usturoiul si prazul pana incep sa se inmoaie. Dupa aceea, adaugi fasolea verde si mazarea. Dupa vreo 3-4 minute pui bulionul de legume si il lasi la fiert cam 5 minute. Frunzele de andiva le rupi si le arunci in tigaie apoi acoperi tigaia cu un capac si astepti pana se fierb toate legumele. La sfarsit adaugi zeama de lamaie (o lingura) si legatura de patrunjel. Acum poti scoate pieptul de pui de la marinat si il prajesti bine pe gratar.

Langa, se poate servi si o salata usoara de rosii cherry. Pofta buna!

Scrie un comentariu sau o intrebare: