Prajitura cu mere si dovleac

Ingrediente necesare pentru o prajitura cu mere si dovleac

Pentru aluat iti trebuie: 600 grame de faina, 400 ml de paa calduta, 20 grame de drojdie, 2 linguri de ulei, o lingura de otet, 1 praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie: 2 felii de dovleac pentru placinta, 4-5 mere, o cana de zahar, 100 grame de unt, 1 lingura de scortisoara macinata, 100 ml de ulei, 100 grame de zahar pudra vanilat.

Cum se pregateste prajitura cu mere si dovleac ?

In apa calduta, dizolvi sarea, drojdia, otetul si uleiul, adaugi faina si framanti un aluat elastic pe care il lasi sa se odihneasca circa 20 de minute, acoperit cu un prosop de bumbac. Curati dovleacul de coaja apoi il dai prin razatoare si il inmoi putin in untul incins. Curati merele de coaja, apoi le dai si pe ele prin razatoare, dupa care le amesteci cu dovleacul inmuiat. Adaugi zaharul si scortisoara.

Din aluatul crescut intinzi foi potrivit de mari (te ajuti de un sucitor) si cat mai subtiri pe care le ungi cu un strat subtire de umplutura, apoi le rulezi usor. Asezi rulourile unul langa altul intr-o tava unsa cu putin ulei. Deasupra torni putin ulei in fir subtire si dai tava la cuptor pana ce prajitura se rumeneste usor.

Tai prajitura in bucati mici patrate pe care le pudrezi din abundenta cu zahar vanilat.Le lasi apoi sa se raceasca si le servesti cu familia.

Scrie un comentariu sau o intrebare: