Prajitura cu Inka

Ce este Inka ?

Inka este un produs care mimeaza gustul si aroma cafelei, in fapt este una mestec de orz , secara , cicoare si Sfecla de zahar maruntite si prajite , nerecomandat diabeticilor deoarece contine destul de multe zaharuri, precum zaharoza din sfecla de zahar, glucoza din cereale sau fructoza din cicoare.

Ce ingrediente avem nevoie si cum se gateste prajitura cu Inka ?

Pentru blat ai nevoie de: 7 oua, 250 gr zahar, 5 linguri Inka, 7 linguri paa clocotita, 1 praf de copt, 200 gr faina .
Freci 7 galbenusuri cu 125 grame zahar, cu 5 linguri de Inka si cu 7 linguri de apa clocotita. Bati spuma tare albusurile cu 125 grame zahar si le pui pe rand in compozitia de tort. Adaugi un praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie, 200 grame faina si amesteci bine. Pui compozitia in tava unsa si tapetata cu faina.

Pentru crema ai nevoie de : 3 oua, 250 grame zahar, 250 gr unt, 3 linguri de Inka .
Amesteci 3 oua intregi cu 250 grame zahar si cu 3 linguri de Inka si pui amestecul sa fiarba pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat dai amestecul deoparte sa se raceasca apoi adaugi 250 grame de unt si amesteci.

Pentru decor ai nevoie de: nuca de cocos sau nuca macinata.
Tai blatul pe mijloc, pui 3/4 din crema, iar restul cremei il pui pe deasupra blatului. Peste crema pui nuci prajite, taiate marunt si putina ciocolata topita .

Scrie un comentariu sau o intrebare: