Placinta cu Dovlecel

Pentru placinta cu dovlecel ai nevoie de: (pentru aluat) 750 grame faina, 1 cub de drojdie, putina sare, 50 ml ulei, 1 lingurita de zahar, 1 ou, 200 ml lapte, 2 linguri de smanatana.
Ai nevoie de: (pentru umplutura) 700 grame dovlecel, 200 grame zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri de gris, 1 legatura mare de marar (optional).

Cum preparam Placinta cu Dovlecel ?

Amesteci toate ingredientele si framanti un aluat. Nu il lasi la dospit decat atat timp cat pregatesti umplutura. Curati dovlecelul si il razi pe razatoarea mare. Intr-o cratita, dunstuiesti dovlecelul impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, grisul si mararul tocat marunt. Dupa ce s-a racit compozitia o asezi intre cele doua foi. Din aluat intinzi doua foi, ungi tava de la aragaz, intinzi cu sucitorul o foaie si o asezi pe tava, pui umplutura si asezi a doua foaie. Intepi coca din loc in loc cu furculita dupa care dai placinta la foc. O presari cu zahar pudra cu gust de vainlie si tai placinta in bucati de 8×8 cm. Poti servi placinta atat calda cat si rece.

Scrie un comentariu sau o intrebare: