Plachie de crap

Ingrediente Plachie de crap :

  • 1 kg crap
  • 4 linguri ulei
  • 5-6 cepe mari
  • 1 lingura bulion,
  • 2 linguri faina
  • 2-3 boabe de piper
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 1 pahar
  • vin
  • cateva felii de lamaie, sare.

Cum preparam Plachie de crap ?

Pestele, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareazasi se lasa sa stea 15-20 min. Apoi se sterge fiecare bucata cu un servet curat si uscat, se da prin fainasi se prajeste in ulei fierbinte pe ambele parti. In uleiul ramas de la prajirea pestelui se prajeste ceapa taiata pestisori. cand ceapa se ingalbeneste, se adauga bulionul, vinul, sarea, piperul, ienibaharul, feliile de lamaie si  bucatile de peste prajit.

Se da la cuptor la foc mic si se lasa pana ce scade. Se poate servi calda sau rece.

Scrie un comentariu sau o intrebare: