Piftie de peste

Ingrediente pentru piftie de peste:

  • 1,5 kg peste (crap, salau sau stiuca),
  • 1 morcov, 1 patrunjel,
  • 1 telina,
  • 1pastîrnac,
  • 2 foi de dafin,
  • 3–4 boabe ienibahar,
  • 1 ceapa, sare, lamaie.

Cum se prepara piftia de peste:

Se curata tot zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu apa,sarea, ienibaharul si foile de dafin. Cand zarzavatul este fiert, se adauga pestele curatat, spalat, sarat si taiat in bucati mari. Se lasa sa fiarba pana cand pestele este fiert. Se scot incet bucatile de peste, se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul cutitului se inlatura toate oasele, avind grija sa nu se sfarame carnea. Bucatile de peste, curatate de oase, se aseaza pe una sau mai multe farfurii. Zeama in care s–a fiert pestele se strecoara de zarzavat si se pune din nou la fiert împreuna cu 3–4 cartofi taiati sferturi. Apoi se strecoara a doua oara si se toarna peste bucatile de peste. Cartofii se
aseaza in jurul pestelui. (Se poate pregati si fara cartofi).

Scrie un comentariu sau o intrebare: