Piftie de pasare

Ingrediente pentru piftie de pasare:

  • carne de pasare,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 telina,
  • 1 patrunjel,
  • 2 foi de dafin,
  • 3–4 boabe ienibahar,
  • gelatina (dupa nevoie),
  • zeama de la o lamaie,
  • sare.

Cum se prepara piftia de pasare:

Piftiile de pasare se fierb la fel ca piftia de porc, cu deosebirea ca se pune numai atîta apa cît este necesar sa acopere carnea, deoarece fierb mai repede decît cele de porc. Daca zeama nu este suficient de cleioasa, se adauga 3–4 foi de gelatina. Dupa ce se aseaza carnea pe farfurie, se garniseste cu cateva felii de lamaie taiate foarte subtire, apoi se toarna zeama strecurata. Se pot face din carne de gaina, cocos sau gîsca, cea mai gustoasa fiind insa cea pregatita din carne de curcan.

Scrie un comentariu sau o intrebare: