Pateu de ficat cu ciuperci

Ingrediente pentru pateu de ficat cu ciuperci:

  • 500 g ficat de vitel,
  • 500 g ciuperci,
  • 2 cepe,
  • 300 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ou masline (gogosari),
  • patrunjel.

Cum se prepara pateul de ficat cu ciuperci:

Se curata, se spalasi se taie bucati mari ciupercile. Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in patru, ciupercile, ficatul taiat bucati mai mari, si doua linguri de apa. Se acoperasi se pune sa fiarba incet si acoperit, scuturind cratita din timp in timp. Cand nu mai ramine apa, se ia de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se da totul prin masina de tocat. Se pune untul intr–un castron si se freaca bine adaugind ficatul si ciupercile tocate. Se freaca pana se obtine o pasta untoasa, se sareaza, se pipereazasi se pune pe o farfurie, netezind cu un cutit. Se garniseste cu felii de ou rascopt pe galbenusul carora se aseaza o floricica facuta din maslina sau gogosar, si o frunzulita de patrunjel.

Scrie un comentariu sau o intrebare: