Minestra di Pasta e Verdura alia Romana

Ingrediente pentru 5-6portii de Minestra di Pasta e Verdura alia Romana:

  • unt 30 g;
  • ulei de masline 40 ml;
  • ceapa 60 g;
  • costita afumata 50 g;
  • morcovi 100 g;
  • telina 100 g;
  • un vârf de lingurita de rozmarin;
  • varza 100 g;
  • salata verde 100 g;
  • spanac 100 g;
  • paste fainoase tubulare scurte (sau macaroane rupte) 150 g;
  • parmezan ras 100 g;
  • sare si piper macinat dupa gust.

Cum se prepara Minestra di Pasta e Verdura alia Romana ?

Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt cu ulei. Când devine aurie, se adauga costita taia­ta cuburi si se prajesc impreuna inca 2-3 minute. Se adauga morcovul si telina taiate cubu-lete. Se stinge cu supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Se adauga roz­marinul si se fierbe totul inca 15 minute. Se adauga varza, spanacul si salata verde, toate taiate in forme mici, patrate.

Se continua fierberea, pâna ce toate ingredientele sunt patrun­se, apoi se adauga la fiert pastele fainoase. Dupa ce pastele s-au fiert al dente, se retrage vasul de pe foc si se presara pe deasupra parmezan ras.

Scrie un comentariu sau o intrebare: