Mere cu frunzulite de menta

Menta si vanilia confera gustului de mar o nota deosebit de proaspata.

  • 2 kg mere mici
  • zeama de la o lamaie
  • 500 grame de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1/2 legaturi de menta proaspata

Se curata merele, se taie pe jumatate si li se indeparteaza cotorul. Se toarna apa intr-o cratita, se adauga jumatate din zeama delamaie si se dau in feirt merele circa 2 minute, apoi se trec printr-un jet de apa rece. Intre timp se sscoate mizeul batonului de vanilie. Se adauga, impreuna cu restul de zeama de lamaie, la apa cu zahar. Se spala menta, se scutura bine de apa si se toaca marunt.

Se umplu borcanele cu straturi alternative de mere si metna cam pana la 2 cm de gura borcanului, apoi se toarna siropul fierbinte deasupra. Se inchid borcanele si se tin la sterilizat 3o minute.

Scrie un comentariu sau o intrebare: