Laptele in diabetul zaharat

Regimul alimentar are o importanta deosebita in tratamentul diabetului zaharat. acesta va trebui sa asigure o cantitate suficienta de glucide, proteine si lipide care sa satisfaca nevoile nutritive optime ale bolnavului, in functie de varsta, conditii de viata si de munca.

Regimul copilului cu diabet este de fapt regimul copilului normal cu singura deosebire ca se va controla zilnic cantitatea de proteine si de glucide.
La adultul care sufera de diabet, regimul va fi ca la un om normal, dupa ce s-a stabilit toleranta individuala la glucide (regimul de hidrati de carbon pe zi). Laptele, branza de vaci (contin 4 g de glucide la 100g) si iaurtul se consuma in cantitate limitata (pe cantar).

Cunoscand echivalenta in hidrati de carbon (de exemplu, 20 grame de paine = 250 ml de lapte), in cadrul regimului se pot inlocui unele alimente cu lapte si produse lactate dupa preferintele bolnavului,

Scrie un comentariu sau o intrebare: