Gogosi cu crema de prune

Ingrediente gogosi cu crema de prune

Pentru aluat ai nevoie de: 150 grame de faina, 1 lingurita de praf de copt, 3 oua, 200 game de zahar, 200 – 250 ml de lapte, unt pentru forme.
Pentru crema ai nevoie de: 400 grame de prune, 400 grame de zahar, scortisoara, 4 foi de gelatina, 300 ml de frisca.

Cum se pregatesc gogosi cu crema de prune ?

Amesteci faina cu praful de copt cu ouale, zaharul si atat lapte cat sa nu iese un aluat prea mara. Ungi cu unt 12 forme de budinca (din metal) sau forme de briose. Imparti aluatul in formele unse apoi le dai la cuptorul preincalizit pentru 25 – 30 de minute. Curati prunele de samburi si le fierbi putin zahar si scortisoara. Cand sunt fierte le pasezi.

Gelatina o pregatesti conform instructiunilor de pe plic. Crema de prune o pui la foc, adaugi gelatina si amesteci bine pana ce aceasta se dizolva complet. Bati frisca si o amesteci cu crema de prune, apoi o lasi deoparte 10 – 15 minute. Tai gogosile (dupa ce s-au racit) in doua si le umpli cu crema de prune apoi le acoperi cu capacelul si le ornezi cu frisca. (inainte sa le servesti).

Scrie un comentariu sau o intrebare: