Galuste din Maduva (Nemtesti) – Markklosschen

Ingrediente pentru 10 portii de galuste nemtesti:

  • maduva de vaca 100 g;
  • doua oua (100 g);
  • pesmet 100 g [proportii 1/1/1];
  • sare, piper si nucsoa­ra dupa gust;
  • patrunjel verde si putina faina.

Cum se prepara galustele nemtesti ?

Pentru a obtine maduva se cumpara de la macelarie oase mari de vaca, taiate in bucati groase de 5-8 cm. Se pun oasele in apa rece cu gheata si se lasa 20-30 de minute, apoi se scot si prin presare se scoate maduva. Maduva se curata de pielite si farame de oase (eventual pentru mai multa siguranta se trece prin presare printr-o sita deasa sau un ciur). Se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu verdeata tocata si condimente. Se pudreaza cu faina si se ruleaza pe planseta de lemn, obtinandu-se 1-2 bare, groase cam cat degetul mare. Daca preparatul este prea moale se lasa cateva minute la frigider, apoi se scoate si se taie in bucatele din care se fac galuste de forma sferica (ca niste perisoare mai mici). Se pun la fiert in supa sau apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute la foc potrivit.

Scrie un comentariu sau o intrebare: