Galuste din Carne (Farsa de Carne) – Quenelles de Viande

Ingrediente pentru 10 portii de galuste cu carne:

  • carne slaba de calitate superioara (poate fi de vita, porc, pui, vanat, etc.) 300 g;
  • smantana dulce nefermentata (frisca lichida) 50 ml;
  • un albus de ou; pesmet alb 50 g;
  • sare, piper si nucsoara dupa gust.

Cum se prepara galustele cu carne ?

Carnea se curata bine de pielite, se taie cuburi si se da de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca repede si puternic (de preferat cu ajutorul unui mixer cu cutit – Cuter) cu putina sare si frisca lichida rece, de la frigider (in lipsa acesteia adaugati doar putina apa foarte rece). Se adauga albusul de ou, pesmetul si condimentele si se ameste­ca bine. Daca doriti puteti adauga acum putina ceapa calita, verdeata tocata marunt, etc. Din pasta obtinuta se formeaza galuste cu o lingurita, se introduc in supa sau apa cloco­tita cu sare si se lasa sa fiarba usor timp de aproximativ 10 minute.

Scrie un comentariu sau o intrebare: