Galuste de Orez – Quenelles de Riz

Ingrediente pentru 5-6portii de galuste cu orez:

  • orez 50 g;
  • un galbenus de ou;
  • cascaval sau parmezan ras 30 g;
  • unt sau ulei 30 ml;
  • sare si piper dupa gust;
  • putin patrunjel verde.

Cum se prepara Galuste de Orez – Quenelles de Riz ?

Orezul se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce s-a fiert bine se scur­ge de apa si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu gal­benusul de ou, cascavalul ras, putin piper si verdeata tocata. Se ia cu lingurita si se formeaza galuste ce se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei sau unt.
Se prajesc putin, doar cat sa coaguleze oul si sa se intareasca usor. Se intorc si se prajesc pe toate partile, apoi se scot si se introduc in supa sau consome fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: