Galuste cu Lapte – Quenelles au Lait

Ingrediente pentru 10 portii de galuste cu lapte:

  • oua 2 buc (100 g);
  • lapte 150 ml;
  • faina 75 g;
  • unt 15 g;
  • sare si nucsoara dupa gust.

Cum se prepara galustele cu lapte ?

Laptele se pune la fiert cu unt, un praf de sare si putina nucsoara. Cand a dat in fiert se adau­ga faina in bloc (toata odata) si se amesteca repede pentru a nu forma cocoloase. Se lasa focul mic, se amesteca continuu si se tine pana cand nu se mai lipeste. Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze putin, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. in acest moment puteti adau­ga, daca doriti, putina verdeata sau ceapa verde tocata marunt. Se formeaza galuste cu ajuto­rul unei lingurite, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb aproximativ 10 minute.

Scrie un comentariu sau o intrebare: