Friptura cu Sos si Ciuperci

Pentru o friptura cu sos si ciuperci ai nevoie de 4 bucati de muschiulet (de vita sau porc), 2 – 3 linguri de ulei, 200 – 250 grame de ciuperci, o lingura de unt, 150 ml de vin alb, 100 grame de smantana, 1 lingura de faina, sare, piper, o legatura de marar si patrunjel.

Bucatile de carne le dai cu cate un praf de sare si piper, apoi le treci prin faina, bati carnea intre palme si le prajesti in ulei pe fiecare parte cate 8 – 10 minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Separat, intr-o tigaie cu unt, calesti ciupercile taiate felii. Amesteci usor, stingi cu vin si le lasi sa fiarba inadusit. Adaugi bucatile de carne si le fierbi la foc mic aproximativ jumatate de ora, pana cand scade sosul. Adaugi smantana amestecata cu faina si mai clocotesti putin. Potrivesti gustul cu sare si aromatizezi cu verdeata tocata marunt. Iei un platou, aranjezi bucatile de carne punand si sos si friptura cu sos si ciuperci este gata de servit.

Scrie un comentariu sau o intrebare: