Foi de Lasagna Konjac – 0 calorii!!!

Lasagna este un tip de paste italiene foarte apreciate la ei care in ultimii ani a devenit destul de populare si apreciate si la noi in Romania, unde reteta originala a fost adaptata pe alocuri. Desi sarmalutele noastre traditionale raman pe primul loc in topul celor mai gustoase tipuri de mancare, trebuie sa recunoastem ca si Lasagna este deosebita.

Problema apare insa atunci cand suntem la dieta si incepem sa numaram caloriile, iar 100 g de foi de lasagna, contin in medie peste 300 de calorii, ceea ce nu este putin deloc tinand cont ca o portie de Lasagna, contine in medie 150 – 200 grame de foi la care se mai adauga si alte ingrediente.

Solutia: foile de Lasagna Konjac!

foi de Lasagna Konjac

Despre Konjac cu siguranta ati mai auzit, iar daca nu va invit sa dati o cautare aici pe blog sau pe wikipedia deoarece am vorbi de cateva ori despre acest ingredient foarte popular in suplimentele de slabit.

Konjacul este de fapt o radacina comestibila a unui arbore originar in Asia. Este 100% natuaral, iar cel mai mare atu al acestuia este capabilitatea de a absorbi apa.

Conform informatiilor testelor facute pe Konjac, acesta ar fi capabil sa retina pana la 100 de ori greutatea sa. Acestea fiind spuse este foarte usor de dedus cum poate Konjacul ajuta in curele de slabire sau mentinere…

De ce sa preparam Lasagna cu foile de Konjac?

Motive pentru care ar fi indicat sa folositi foile Konjac in locul celor clasice sunt destul de multe, insa totusi haideti sa enumeram cateva din beneficiile acestora:

  • Konjacul este un ingredient natural care nu are calorii si nu provoaca nici un fel de alergii.
  • Datorita capacitatii sale de absorbi o cantitatea foarte mare de apa, Konjacul se va umfla si va elimina senzatia de foame. Asadar, consumand Lasagna cu foi de Lasagna Konjac veti avea o mare parte din zi o senzatie de satietate nefiind fortati sa suferiti de foame pentru a reusi sa slabiti.
  • Foile de Konjac nu contin gluetn, soia, zahar, grasimi si carbohidrati.
  • Pastele Konjac scad glicemia si colesterolul datorita modului in care fibrele glucomanan actioneaza.

Mai multe despre pastele Konjac:

Un lucru foarte important despre aceste paste Konjac pe care nu l-am specificat pana acum este pretul acestora. O punga de 320 grame adica 250g greutate neta (necesarul pentru 2 portii) costa doar 8 lei la magazinul naturiss.ro

Specific pretul deoarece in general astfel de alimente care contin cate un ingredient renumit precum konjacul se vand la preturi foarte mari, cel mai probabil datorita reclamei de care au avut parte pe toate canalele media posibile. Nu este si cazul pastelor Konajc din fericire 🙂

naturis

Acum ca v-am dat pontul cu pastele Konjac si puteti prepara si consuma Lasagna fara probleme, haideti sa facem schimb de retete si de ce nu de secrete in ceea ce priveste prepararea Lasagnei. Eu personal folosesc aceasta reteta si iese o Lasagna de nota 10 😀

Un lucru pe care vreau numaidecat sa vi-l spun si sper sa tineti cont de el este ca pe tot parcursul curelor de slabire trebuie sa aveti o alimentatie cat mai completa astfel incat organismul sa nu fie privat de vitaminele si mineralele de care are nevoie. Din acest motiv va recomand sa profitati cu responsabilitate de efectele Konjacului!

Ingrediente necesare:

  • 250g foi de lasagna Konjac si 600g carne (vita, porc, pui, de preferat pui)
  • sos de rosii, 1 ceapa mediem 1-2 morcovi rasi si 60g unt
  • 2 linguri faina, 400ml lapte
  • sare, piper, busuioc, oregano
  • nucsoara, usturoi granulat
  • ulei de masline si bineinteles 100ml vin rosu sec

Preparare:

Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare.

Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele (busuioc, oregano, sare, piper, usturoi granulat), cam cate o lingurita rasa din fiecare (atentie la piper!!), sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec. Totul se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas.

Sosul bechamel se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara.

Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade.

Nota: reteta este imprumitata de pe petitchief.ro si foarte putin adaptata.

Nota2: daca vreti sa aflati mai multe despre istoria Lasagna cititi pagina de wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Lasagne

Voi ce dupa ce retete gatiti Lasagna? Ce parere aveti despre foile Konjac pentru Lasagna? Le-ati incercat pana acum?

Scrie un comentariu sau o intrebare: