Fasole boabe cu maioneza

Ingrediente prentru fasole boabe cu maioneza:

  • 400 g fasole mare,
  • 1 ceapa mare,
  • sare,
  • piper,
  • maioneza din 2 oua.

Cum se prepara fasolea boabe cu maioneza:

Se alege fasole mare, se spala, se moaie de cu seara in apa calduta. A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat un clocot, se schimba apa (de aceasta data se pune apa calduta). Se repeta operatia de trei ori. In ultima apa schimbata, in care fasolea va termina fierberea, se adauga sare. cand este gata, se lasa sa se raceasca in apa ei, apoi se scurge bine de toata zeama. Se pune intr–un castron, se adauga putin piper, o ceapa taiata foarte marunt si sare. Se amesteca usor cu maioneza si se aseaza pe farfuria de servit.

Scrie un comentariu sau o intrebare: