E212: benzoat de potasiu

E212 este un aditiv alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si este folosit ca un conservant sintetic anti fungic si anti bacterian in produsele alimentare si care functioneaza prin inhibarea mucegaiurilor, a drojdiilor si a unor bacterii.

Aditivul alimentar E212 este, de asemenea, cunoscut sub numele obisnuit de benzoat de potasiu si este sarea de potasiu a acidului benzoic (E210). Acest conservant actioneaza ca o alternativa la benzoatul de sodiu in alimente care au nevoie de un continut redus de sodiu.

Aditivul alimentar E212 nu este recomandat pentru utilizare intr-un mediu cu un pH mai mare de 4,5, dar este recunoscut ca fiind o substanta chimica sigura pentru utilizare in majoritatea cazurilor.

Alergii la E211?

Reactiile alergice la E211 pot sa apara in cazul oamenilor care sufera de astm, de urticarie ( o boala a pielii) sau in cazul oamenilor care au o sensibilitate la aspirina, in special atunci cand este folosit in combinatie cu tartrazina (E 102).

Bauturi si de produse alimentare care pot sa contina aditivul alimentar E212:

  • Castraveti murati
  • Masline
  • Salate preparate
  • Produse pe baza de tomate
  • Gemuri
  • Margarine
Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
0/100 ratings

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here