E200 – Acid Sorbic

E200 este un aditiv alimentar care este aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care e folosit pe post de conservant in bauturi si in produse alimentare.

E200 este, de asemenea, cunoscut sub numele de acid scorbic si sub numele chimice acid 4 hexadienoic si acid 2 propenil acrilic.

Cum actioneaza E200?

Aceasta substanta actioneaza ca un conservant alimentar prin inhibarea cresterii de mucegaiuri si de drojdii. In acelasi timp, acest aditiv permite activitatea bacteriana, cum ar fi de exemplu cazul branzeturilor procesate si neprocesate. Aditivul alimentar este uneori folosit si la productia unor vinuri dulci, dar poate sa determine afectarea aromei acestora.

e200-acid-sorbic

Alimente in care se gaseste aditivul alimentar E200:

  • Branzeturi, Deserturi
  • Sosuri pentru deserturi
  • Produse lactate fermentate (cum ar fi de exemplu iaurturile)
  • Toppingurile
  • Salatele din fructe
  • Sucurile din citrice cum ar fi cel de grapefruit
  • Limonadele (vezi aici reteta cum poti face o limonada 100% naturala)
  • Torturile si produsele de patiserie
  • Pizza (in special pizza congelata)
  • Fructele de mare
  • Vinul
  • Cidru
  • Supele
  • Concentratele din supe

Este E200 un aditiv alimentar TOXIC?

E200 sau acidul sorbic, cum se mai numeste, este un aditiv alimentar pentru care s-au facut foarte multe teste. El nu este toxic daca este folosit in anumite doze.

Produsle din magazinele din Europa care contin E200, sunt obligate sa respecte anumite limite in ceea ce priveste acidul sorbic.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
10/101 rating

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here