Despre bolile reumatismale

Reumatismul este asemanator gutei,iar dusmanul care formeaza aceasta afectiune este acidul uric. Acest acid ia nastere, in principal, datorita consumului in exces de proteine animale, in cele din urma este absorbit de muschi si se cristalizeaza la nivelul acestora.

Este foarte necesar sa se reduca sau sa se elimine complet consumul de proteine animale gatite,care nu pot fi digerate si metabolizate complet atunci cand sistemul este saturat de acid uric excesiv.

suc-de-morcoviSucuri cu actiuni terapeutice

suc de morcovi, sfecla si castraveti este un amestec de suc puternic alcalinizant care dizolva cristalele de acid uric din tesuturile musculare si din rinichi: 10 parti,3 parti, 3 parti,un litru pe zi,luat in 6 reprize egale de-alungul intregii zile pe stomacul gol,inainte cu 30 minute de masa sau la doua ore dupa mese.

– suc de lamaie – deasemenea,dizolva si neutralizeaza cristalele de acid uric,facand posibila eliminarea rapida a acestora prin rinichi. Se stoarce zeama de la o lamaie intr-un pahar cu apa calda(neindulcita), de 4 – 5 ori pe zi,eficacitatea acestuia se va dubla daca se consuma la jumatatea perioadei dintre doua doze de suc de morcovi,sfecla si castraveti.

– spanac – consumat crud sub forma de salata, ajuta,de asemenea, la dizolvarea cristalelor de acid uric din sange si tesuturi si curata intestinele de reziduurile putrezite care contribuie la acumulari de aciditate excesiva. Sub forma de suc se combina cu suc de morcovi care face sa-i sporeasca actiunea si sa devina placut la gust: 6 parti spanac si 10 parti morcovi – o jumatate de litru pe zi inainte de mese.

Alimente recomandate in afectiuni reumatismale:

– suc de grepfrut(amestecat cu apa distilata), sparanghel, patrunjel, varza cruda, struguri negri, rosii crude, brocoli.

Alimente contraindicate in afectiuni reumatismale:

– carne, telemea, amidon rafinat, zahar rafinat,sau alimente care contin astfel de zahar, sare si alimente conservate in sare, ardei iuti, mustarul.

Scrie un comentariu sau o intrebare: