Cum sa faci un suc fermentat din legume

In mai multe tari, sucurile fermentate obtinute din legume sunt vandute in mod obisnuit in magazine si sunt consumate in mod regulat de catre multi oameni, in mod obisnuit ca o bautura tonica sanatosa, dar uneori pur si simplu pentru ca aceste bauturi sunt foarte gustoase.

Un suc fermentat de legume poate sa fie obtinut prin plasarea unei cantitati mici de legume intr-o care mai mare de lichid, care se lasa la fermentat, dupa care se strecoara bucatile solide. Bautura kvass obtinuta din sfecla rosie este un suc fermentat obtinut din legume care este foarte popular. Totusi, sucurile fermentate obtinute din legume pot sa fie create folosind orice tip de leguma.

Singura diferenta intre fermentarea legumelor si crearea unui suc fermentat obtinut din legume este faptul ca, in cazul sucului fermentat de legume, este folosita o cantitate mai mare de lichide, impreuna cu o cantitate mai mica de legume. Poti sa adaugi plante si condimente pentru a se potrivi mai bine gusturilor tale si astfel iti poti crea un suc probiotic absolut delicios de care sa te bucuri in fiecare zi.

Sfat: sucul fermentat de legume va prelua din aroma ingredientelor pe care le folosesti si, prin urmare, trebuie sa fii atent la  ce ingrediente o sa folosesti.

suc-de-legume

Instructiuni pentru obtinerea unui suc fermentat simplu din legume

1.Taie legumele marunt si pune-le intr-un borcan cu capacitatea de unul sau de doi litri. Sa folosesti destule legume pentru a umple borcanul pe jumatate. Printre legumele cele mai bune pentru a face acest lucru, se numara si:

  1. Adauga cate 2 sau 3 lingurite de sare de mare pentru fiecare sfert de apa si apoi torni acest amestec peste legume. Acoperi apoi borcanul cu o bucata de panza, de material textil sau cu un filtru de cafea, pe care apoi il acoperi cu un elastic din cauciuc.
  2. Lasa acest amestec la fermentat timp de 3 sau 4 zile. Sucul ar trebui sa capete un gust amar, dar placut. Este posibil ca putina spuma gri sa se ridice deasupra amestecului. Sa o strangi in fiecare zi.
  3. Odata ce sucul a ajuns la aroma care iti place, filtreaza sucul si pune legumele deoparte pentru un al doilea lot, mai slab de aceasta data. Urmeaza aceiasi pasi, dar lasa la fermentat timp de 6 sau 7 zile, in functie de gusturi si de preferinte.
  4. Pune sucul obtinut intr-un borcan bine inchis si lasa la frigider timp de aproximativ o saptamana.

Consumul sucului unor mostre de legume fermentate in mod regulat este un alt mod de a te bucura de de astfel de sucuri fermentate. Aceste sucuri o sa aiba un gust foarte puternic, dar tot o sa fie bune.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
0/100 ratings

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here