Cum sa faci o cafea buna?

Inventata in jurul anului 1901 de catre un om de stiinta japonez pe numele Satori Kato, cafeaua instant este unul din placerile vietii de care majoritatea dintre noi nu ne-am putea lipsi nici macar cateva zile. Cu toate acestea, cafeaua instant nu este intotdeauna atat de apreciata de bautorii de cafea deoarece dupa cum este si normal, este cam imposibil sa aiba acelasi gust, intensitate si aroma ca o cafea naturala facuta din boabe de cafea proaspat maciante. Totusi, putem lucra putin la acest capitol astfel incat sa obtinem o cafea instant cat mai buna. Haideti sa vedem cum putem face o cafea mai buna in 6 pasi.

cafea-jacobsIngrediente necesare pentru o cafea buna

  • apa
  • cafea
  • lapte sau coffeta (in functie de preferinte)
  • zahar (la fel, in functie de preferinte)
  • arome (pudra de cacao, vanilie sau scortisoara in functie de preferinte)
  • frisca (optional)
  • sirop aromat (optional)
  • extract de vanilie (optional)

Pasi pentru prepararea unei cafele

1. Cumpara o cafea de calitate. Primul pas este cumpararea unei cafele de calitate superioara (calitate superioara si un pret decent in lumea mea inseamna un Jacobs sau Tchibo). Tineti cont ca nu intotdeauna un pret ridicat confera o calitate si un gust bun insa cu toate acestea nici nu va asteptati sa cumparati o cafea de calitate cu 1 lei/100 grame cum am vazut zilele trecute intr-o piata de la marginea orasului.

2. Puneti apa in rezervorul cafetierei in cantitatea dorita. Ideal este sa folositi apa purificata sau filtrata, insa este buna si apa de la robinet. Totusi, tineti cont ca o apa de la robinet care are gust a clor sau orice alt gust ciudat, poate influenta gustul si aroma cafelei. Dupa ce ati pus apa, adaugati cafeaua in functie de preferintele dumneavoastra. Eu de exemplu obisnuiesc sa pun 1 masura pentru fiecare ceasca. Porniti cafetiera in cazul in care este una electrica sau puneti-o pe aragaz.

3. Asteptati pana cafeaua se pregateste, adaugati zahar dupa gust (eu obisnuiesc sa pun cate 2 cuburi de zahar / ceasca) si apoi adaugati cafeaua fierbinte avand grija sa lasati loc in ceasca pentru lapte, smantana sau orice altceva doriti sa adaugati.

4.  Amestecati asigurandu-va ca zaharul s-a topiat, adaugati laptele, smantana sau frisca si amestecati iar.

5. Cafeaua este pregatita pentru baut. Sa aveti pofta!

Sfaturi pentru prepararea cafelei

  • Daca adaugati lapte, alegeti-l cu grija. Laptele integral de exemplu este mai cremos decat laptele degresat, iar cel condensat este si mai gros insa are un gust diferit (care mie mi se pare foarte bun, insa totusi exista persoane carora nu le place). Nu va luati dupa gustul laptelui deoarece adaugat in cafea acesta se va schimba. Cea mai buna metoda este sa testati fiecare tip de lapte si sa vedeti care se potriveste mai bine gusturilor dumneavoastra.
Si un mic video din categoria “cum sa faci cafea”

2 pareri . Tu ce crezi ?

  1. Pingback: Asa … nu! :)

Scrie un comentariu sau o intrebare: