Crema de lapte cu ciocolata

Ingrdiente pentru crema de lapte cu ciocolata:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri zahar pentru ars
  • 3 linguri ciocolata rasa sau cacao
  • vanilie (baton)
  • un praf de sare.

Cum se prepara crema de lapte cu ciocolata ?

Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. Dupa ce da un clocot, se acoperasi se tine pe marginea masinii. Se bat spuma ouale cu zaharul pana cind acesta se topeste. Se infierbinta din nou laptele, se adauga putina sare si ciocolata dizolvata in doua linguri de apa calduta, si se toarna fierbinte, cate putin, cu lingura, peste ouale frecate cu zaharul, amestecind mereu pana cind compozitia aproape se raceste.
Se pun pe masina intr-o cratita de 2,5-3 l, trei linguri de zahar si se lasa sa se topeasca si sa se ingalbeneasca putin. Se ia cratita de pe foc si se intoarce in asa fel, incît zaharul sa se intinda pe toata suprafata interioara a cratitei. Se toarna crema in cratita (inainte de a o aseza, se amesteca crema putin cu lingura), se acopera cu un capac si se puneintr-un vas cu apa
fierbinte pe foc. Apa fierbinte trebuie sa ajunga pana la trei sferturi din inaltimea cratitei cu crema. Peste capac se asaza carbuni aprinsi (jaratec).Se tine astfel pe foc 25-30 min. Crema este gata cind se desprinde cu usurinta de pe peretii cratitei. Se scoate din apa si se pune la un loc racoros, iar dupa ce s-a racit, se aseaza pe gheata. Inainte de a servi, se lipeste o farfurie mare, rotunda, de fundul cratitei si se rastoarna.

Scrie un comentariu sau o intrebare: