Crap rasol

Ingrediente pentru crap rasol :

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2-3 boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 cartofi
  • sare.

Cum preparam Crap rasol ?

Se curata pestele, se spala, se sareazasi se lasa cu sarea 10-15 min. in acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 kg de apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pana cand se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3
clocote, apoi bucatile de peste.

Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pana cand pestele si cartofii sunt gata.  Dupa ce s-a racit pestele, se scoate din cratita asezindu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert.

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguridin zeama in care a fiert pestele, se toarnapeste peste si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: