Conservarea fructelor

  • Fructele intregi sau cele injumatatite isi pastreaza mai bine aroma daca, inainte de sterilizare, au fost oparite cu apa cu zahar. Adaosul de zahar ulterior nu este neaparat necesar.
  • Prunele galbene si corcodusele se spala, li se indeparteaaz coditele si se fierb 10 minute in apa . Apoi se scot cu o spumiera si se transfera in borcane. Se pun capacele la borcane si se sterilizeaza 10 minute la 100* C.
  • Fructele boabe, mici si moi, trebuie bine alese inainte de conservare si trebuie sa li se indeparteze coditele.
  • Bulele de aer care iau nastere in momentul umplerii borcanelor cu fructe si apa se pot elimina cu coada unei linguri de lemn.
  • Reventul se curata, se taie bnucati lungi de circa 5 cm si se lasa, peste noapte, in sirop fierbinte.
  • In loc de sirop de zahar, puteti umple borcanele si  cu suc de fructe fierbinte.

Scrie un comentariu sau o intrebare: