Clatite Celestine – Celestine

Ingrediente pentru 10 portii de clatite celestine:

  • doua oua (100 g); lapte 150 ml [proportii 1/2/3];
  • sare, piper alb macinat si nucsoa­ra dupa gust;
  • putin patrunjel sau, de preferat, o legatura mica de ceapa verde.

Cum se prepara clatitele celestine ?

Faina se pune intr-un vas, se adauga usor laptele si se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase. Se adauga ouale batute si se amesteca cu condimentele si verdeata tocata. Daca aveti, folositi frunze tinere de ceapa verde, taiate cat mai fin. Din coca obtinuta se ia cu un polonic o cantitate suficienta pentru a acoperi in strat sub­tire suprafata tigaii folosite. Se toarna in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei sau unt topit. Se coc pe ambele parti, la fel ca si clatitele obisnuite.
Se pun deoparte pentru folosinta ulterioara. Pentru supe si consomeuri se taie sub forma de taitei (banda 4-5 mm) sau se ruleaza si se taie fasii subtiri (julien). Se pun in supa fier­binte inainte de servire.

Scrie un comentariu sau o intrebare: