Ciuperci umplute cu creier

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu creier:

  • 12 ciuperci mari,
  • ½ creier de vitel,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingurita rasa patrunjel verde tocat,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura rasa de pesmet.

Cum se prepara ciupercile umplute cu creier:

Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spalasi se sareaza. Picioarele ciupercilor se curata si ele, se spala, se taie bucatele mici si se prajesc cu 1½ lingura de unt pana se inmoaie bine. intre timp se fierbe creierul in apa sarata, se curata de pielita, se zdrobeste si se freaca bine cu oul. in pasta obtinuta se pun ciupercile prajite, patrunjelul, piperul, putina sare si se amesteca bine. Se umplu ciupercile (palariile) cu aceasta compozitie, se pre– sara peste fiecare putin pesmet, se stropeste cu restul de unt topit, se aseaza intr–o tava unsa cu unt; se dau la cuptor timp de 20–25 min. Se servesc calde sau reci.

Scrie un comentariu sau o intrebare: