Ciuperci pe friganele

Ingrediente pentru ciuperci pe friganele:

  • 58 1 kg ciuperci,
  • 1 ou,
  • 1 lingura marar tocat,
  • 2 linguri unt,
  • sare.

Friganele:

  • 1 franzeluta,
  • 1 pahar lapte,
  • 1 ou,
  • sare,
  • ½ lingurita zahar.

Cum se prepara ciupercile pe friganele:

Se curata ciupercile, se spalasi se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr–o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul si sarea. cand ciupercile sunt prajite, se ia cratita de la foc si se toarna peste ciuperci un ou batut spuma cu furculita si se amesteca. Se pregatesc friganelele si peste ele se asterne un strat gros de ciuperci, netezit bine cu cutitul. Se aseaza friganelele astfel pregatite intr–o tavasi se dau la cuptor pentru 10 min. Se servesc fierbinti.

Scrie un comentariu sau o intrebare: