Ciuperci cu gelatina si maioneza

Ingrediente pentru ciuperci cu gelatina si maioneza:

  • 1 kg ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingurita unt,
  • gelatina,
  • maioneza.

Cum se prepara ciupercile cu gelatina si maioneza:

Se spala, se curata si se taie ciupercile felii subtiri ca taiteii. Se aseaza intr–o cratita împreuna cu o ceapa intreaga, o lingura de unt si sare. Se acopera totul cu apasi se lasa sa fiarba pana cand ciupoercile sunt fierte. Se inlatura ceapa, se strecoara. Se lasa ciupercile la o parte,iar zeama se mai strecoara o data printr–o sita foarte deasa sau prin tifon. in aceasta zeama se pun foi de gelatina (lafiecare pahar de zeama, 3 foi). Se pune pe foc amestecand pana se topeste gelatina. Ciupercile fierte se aseaza pe o farfurie, in strat uniform sauin mai multe forme mai mici (fiecare forma reprezentind o portie). Peste ciuperci se toarna zeama cu gelatina (care se strecoara in momentul turnarii). Se da la rece sa se inchege. Se serveste cu maioneza.

Scrie un comentariu sau o intrebare: