Ciorba taraneasca de Vacuta

Ingrediente pentru 5-6 portii de ciorba taraneasca de vacuta:

  • carne sau rasol de vita 450 g;
  • ceapa 100 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ardei gras 50g;
  • varza alba 100 g;
  • cartofi 150 g;
  • dovlecei 100 g;
  • mazare sau fasole verde din conserva 150 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • bors 4-500 ml;
  • sare si o lingurita de Knorr
    Delikat, o legatura mica de leustean.

Cum preparam ciorba taraneasca de vacuta ?

Carnea se spala, se taie in doua-trei bucati mai mici si se pune la fiert in apa rece. Se spumea­za si se fierbe, pana ce carnea este aproape fiarta. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si albitura se taie putin mai mari. Se adauga la ciorba impreuna cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa aproximativ 10 minute se adauga varza taiata careuri, ardeiul gras taiat marunt, dovle­ceii si cartofii taiati cubulete si mazarea sau fasolea din conserva.

Carnea se scoate, se taie cubulete si se pune la loc in ciorba. Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se adauga borsul fiert separat. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga leusteanul tocat. Pentru imbogatire se poate adauga si putina smantana in momentul servirii.

Scrie un comentariu sau o intrebare: