Ciorba de Zarzavat

Ingrediente pentru Ciorba de Zarzavat :

  • ceapa 100 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • ulei 50 ml;
  • orez 50 g sau cartofi 200 g;
  • ardei gras 100 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 150 g;
  • smantana 100 g;
  • sare si sare de lamaie dupa gust;
  • o legatura de patrunjel sau leustean.

Cum se prepara Ciorba de Zarzavat ?

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si albitura se taie putin mai mare, taraneste. Se calesc in ulei cu putina supa, dupa care se stinge cu restul de supa si se fierbe. Se adauga orezul spalat – sau cartofii taiati cuburi – si ardeiul gras taiat marunt. Dupa ce toate legumele sunt fierte, se adauga sucul de la rosii si rosiile decojite si taiate cubulete. Smantana se amesteca cu putina zeama fierbinte de la ciorba si se adauga in ciorba la sfarsitul prepararii. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga verdeata tocata marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: