Ciorba de Vitel Banateana

Ingrediente pentru 5-6 portii Ciorba de Vitel Banateana:

  1. carne de vitel 400 g;
  2. ceapa 60 g;
  3. morcov 100 g;
  4. telina si albitura 100 g;
  5. ulei 100 ml;
  6. o lingura de faina;
  7. ardei gras 100 g;
  8. cartofi 150 g;
  9. varza alba 150 g;
  10. rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  11. o lingura de pasta de tomate;
  12. mazare sau fasole verde din conserva 100 g;
  13. o lingurita de Knorr Delikat;
  14. sare si sare de lamaie dupa gust;
  15. o legatura mica de patrunjel sau leustean.

Cum preparam Ciorba de Vitel Banateana ?

Carnea se spala, se taie in doua-trei bucati mai mici si se pune la fiert in apa rece. Se spumea­za si se fierbe, pana ce carnea este aproape patrunsa. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, teli-na si albitura se taie putin mai mari. Se prajesc separat intr-o craticioara„cu ulei, apoi se presa­ra faina si se rumenesc impreuna. Acest rantas se pune in supa de carne impreuna cu Knorr Delikat, varza taiata careuri, ardeiul gras taiat marunt si cartofii taiati cubulete. Carnea se scoate, se taie cubulete si se pune la loc in ciorba.

Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de rosii diluata cu putina zeama de la ciorba. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga verdeata spalata si toca­ta marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: