Ciorba de Vacuta cu Legume

Ingrediente pentru 10 portii de Ciorba de Vacuta cu Legume :

  • carne sau rasol de vita 450 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ardei gras 100 g;
  • varza alba 100 g;
  • cartofi 150 g;
  • fasole verde (sau mazare) din conserva 100 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • bors 3-400 ml;
  • smantana 100 g;
  • sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • patrunjel sau leustean.

Cum se prepara Ciorba de Vacuta cu Legume ?

Carnea se spala, se taie in doua-trei bucati mai mici si se pune la fiert in apa rece. Se spumea­za. Ceapa se taie marunt iar morcovul, telina si albitura se taie putin mai mare. Dupa ce car­nea este aproape fiarta, se adauga zarzavatul si o lingurita de Knorr Delikat. Dupa 10 minu­te se adauga ardeiul gras taiat marunt, varza alba taiata careuri, cartofii taiati cuburi si fasolea sau mazarea din conserva. Se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt patrunse, dupa care se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. inainte de servire se adauga smantana si verdeata tocata marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: