Ciorba de Salata Verde cu Jumari de Ou si Costita

Ingrediente pentru 5-6portii:

  • supa (R 80, 81) 2 1;
  • ceapa 60 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • salata verde 2-3 buc;
  • costita afumata
    sau kaiser 150 g;
  • 2 oua;
  • smantana 100 g;
  • sare si otet dupa gust.

Cum se prepara ciorba desalata verde cu jumari?

Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in supa sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa 7-8 minute de fierbere, se adauga sala­ta verde spalata si taiata fidelute. Costita se taie cubulete (sau in forma de creasta de cocos). Se prajeste usor intr-o tigaie fara ulei, dupa care se scoate si se pune in ciorba. in grasimea ramasa in tigaie se face o omleta din doua oua, care apoi se rupe bucatele sau se taie in forme mici patrate.

Se adauga si aceste jumari de oua la ciorba. Smantana se amesteca bine cu putina zeama de la ciorba si se toarna in ciorba amestecand usor. Se potriveste gustul cu sare si otet, se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care este gata de servit

Scrie un comentariu sau o intrebare: