Ciorba de Potroace

Ingrediente pentru 5-6 portii de ciorba de potroace:

  • maruntaie de pasare (aripi, spinare, pipote, inima)600g;
  • o lingurita de Knorr Delikat;
  • ceapa 60 g; morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • orez 50 g;
  • bors sau zeama de varza 4-500 ml;
  • rosii proaspete sau in bulion 150 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • sare si o legatura mica de leustean.

Cum se face ciorba de potroace ?

Maruntaiele de pasare se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza. Se adau­ga o lingurita de Knorr Delikat si se fierbe circa 30 de minute. Se adauga zarzavatul taiat marunt impreuna cu orezul spalat si se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Se adauga borsul sau zeama de varza fiarta separat, rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu putina supa. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se potriveste gustul cu sare, iar la sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: