Ciorba de Porc Ardeleneasca

Ingrediente pentru 5-6portii:

  • came de porc (piept) 400 g;
  • ceapa 60 g; morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ardei gras 50 g;
    orez 50 g;
  • smântâna 100 g;
  • tarhon 30 g;
  • otet si sare dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel.

Carnea se spala, se taie in bucati de 40-50 g si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza, se adauga putina sare si se fierbe inca 15-20 minute. Ceapa se taie marunt, iar zarzavatul se taie putin mai mare. Se adau­ga in oala si se continua fierberea.

Când toate ingredientele sunt aproape gata, se adauga orezul fiert separat si tarhonul oparit si taiat marunt. Smântâna se amesteca cu putina zeama de la ciorba, dupa care se adauga treptat in ciorba, amestecând continuu. Se potriveste gustul cu sare si otet, iar inainte de servire se adauga patrunjelul spalat si tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: