Ciorba de Porc a la Grec

Ingrediente pentru 5-6portii de ciorba de porc a la grec:

  • carne de porc 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • orez 75 g; smantana 150 g;
  • un ou;
  • sare si sare de lamaie dupa gust;
  • o legatura de marar sau patrunjel verde.

Cum preparam ciorba de porc a la grec ?

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se adauga sare sau putin Knorr Delikat. Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavatul taiat marunt. Dupa inca 10 minute de fierbere se adauga orezul spalat. Smantana se amesteca bine cu oul, se dilueaza cu putina zeama fierbinte si se toarna in ciorba, dupa ce toate ingrediente­le sunt patrunse. Se amesteca si se mai fierbe totul inca 5 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga verdeata tocata marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: