Ciorba de Perisoare

Ingrediente pentru 5-6portii de Ciorba de Perisoare:

  • carne de vita (sau amestec) 300 g;
  • un ou;
  • ceapa 100 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • ardei gras 100 g;
  • orez 50 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • bors 4-500 ml;
  • sare si piper macinat;
  • o legatura mica de patrunjel sau leustean.

Cum se face Ciorba de Perisoare ?

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine cu ou, putin patrunjel verde tocat, piper macinat si putina sare. Optional se poate adauga putina ceapa – taiata marunt si calita separat in ulei – si orez fiert pe jumatate. Se formeaza perisoare de forma sferica ce se pun la fiert in apa (sau supa R 80, 81) clocotita. Se spumeaza si se adauga la fiert putina sare si zarzavatul curatat si taiat marunt. Se fierbe totul 15-20 minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat marunt si ore­zul spalat. Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga rosiile decojite si taia­te cubulete si pasta de tomate diluata cu putina supa. Se mai lasa 10 minute la foc potri­vit, dupa care se adauga borsul fiert separat. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga verdeata tocata marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: