Ciorba de Pasare a la Grec

Ingrediente pentru 5-6 portii de Ciorba de Pasare a la Grec:

  • carne de pasare 600 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • ulei 30 ml;
  • orez 50 g;
    smantana 100 g;
  • un ou; sare, suc sau sare de lamaie dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel verde.

Cum se face Ciorba de Pasare a la Grec ?

Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Se caleste in ulei cu putina apa si se adauga la fiert impreuna cu orezul spalat si putina sare sau Knorr Delikat. Dupa ce toate ingredientele s-au fiert bine, se adauga liezonul compus din smantana ameste­cata cu ou si putina ciorba fierbinte. Se amesteca si se continua fierberea la foc mic inca 2-3 minute.
Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar la sfarsit se adauga patrunjelul verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: