Ciorba de Miel

Ingrediente pentru 5-6portii de Ciorba de Miel:

  • carne de miel 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ulei 50 ml;
  • orez 50 g;
  • tarhon 25 g;
  • ceapa verde 100 g;
  • smantana 100 g;
  • galbenus de ou 2 buc;
  • o lingura de faina;
  • o lingurita de Knorr Delikat;
  • sare si sare de lamaie dupa gust;
  • o legatura de patrunjel.

Cum se prepara Ciorba de Miel ?

Carnea de miel se spala, se portioneaza, se opareste timp de 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune la fiert in apa rece. Imediat dupa ce s-a spumat, se adauga la fiert orezul spalat si legumele taiate marunt si calite separat in ulei cu putina apa. Se adauga tarhonul oparit si tocat marunt si putin Knorr Delikat.
Dupa ce carnea si legumele s-au fiert bine, se adauga ceapa verde toca­ta si liezonul obtinut din smantana, galbenus de ou si faina. Se ameste­ca bine si se mai fierbe la foc mic cateva minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: