Ciorba de Linte cu Marar

Ingrediente pentru 5-6 portii ciorba de linte cu marar:

  • linte 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • ulei 50 ml;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de faina;
  • mor­cov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • un praf de cimbru;
  • usturoi 20 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • sare si otet dupa gust;
  • o legatura de marar.

Cum se prepara Ciorba de Linte cu Marar:

Lintea se alege de impuritati, se spala (este indicat daca se poate sa o lasati timp de 10-12 ore – peste noapte – la inmuiat in apa rece), apoi se pune la fiert in apa rece. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei. Se adauga boiaua de ardei si faina, si se prajesc putin impreuna cu ceapa. Se adauga la fiert impreuna cu morcovul, telina si albitura taiate marunt. Se fierbe pana ce toate ingredientele sunt patrunse, apoi se adauga usturoiul tocat, cimbrul si rosiile deco-jite si taiate cubulete.
Se mai lasa la foc mic 10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si, eventual, putin otet. La sfarsit se adauga mararul tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: