Ciorba de Legume Ilfoveana

Ingrediente pentru 5-6 portii Ciorba de Legume Ilfoveana:

  • morcov 100 g;
  • ceapa 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • ardei gras 100 g;
  • ulei 50 ml;
  • cartofi 200 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 200 g;
  • un ou si o lingura de faina;
  • bors 4-500 ml sau 250 g de corcoduse;
  • o lingurita de Knorr Delikat;
  • o legatura mica de leustean.

Cum se prepara  Ciorba de Legume Ilfoveana ?

Zarzavatul se taie marunt, se caleste in putin ulei cu apa si se pune la fiert in apa cu o lingu­rita de Knorr Delikat. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga ardeiul gras taiat marunt si car­tofii taiati cuburi. Dupa ce toate ingredientele s-au fiert, se adauga rosiile decojite si taiate felii. Se continua fierberea inca 8-10 minute. intre timp se fierbe borsul separat si apoi se adauga la ciorba. Daca folositi corcoduse, acestea se spala si se pun la fiert in jumatate de litru de apa rece. Se fierb bine, dupa care zeama rezultata se strecoara si se adauga la ciorba in loc de bors. Oul se amesteca bine cu faina si se adauga in fir subtire in ciorba fierbinte, amestecandu-se usor. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga leusteanul tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: